Kefir Tüketiminin Faydaları Nelerdir?

Kefir tüketiminin sağlığın korunması ve geliştirilmesi açısından faydaları vardır. Kefir mucizesi senelerdir bilinmektedir. Kefir tüketimiyle her yaş gurubunda sağlığın korunması mümkündür.Kefir süte gerekli koşulların sağlanmasının ardından kefir mayasının(Boyutları 0,5-3 cm arsasında değişen beyaz renkte küçük karnabaharlar şeklinde. ) ilave edilmesiyle elde edilen, besleyici değerleri çok yüksek, ana vatanı Kafkaslar olan ferahlatıcı bir süt ürünüdür. Kefirin besleyici değeri çok yüksektir.

Besleyici değeri ve fizyolojik özelliklerinin anlaşılmasından sonra, 19. yüzyılın sonlarına doğru Doğu ve Orta Avrupa ülkelerinde de üretimi başlamıştır. Günümüzde ise Asya ve Avrupa’da yaygın olarak tüketilmektedir. Uzun yıllar ilaç olarak kullanılan kefir yüksek derecede protein, mineral ve vitaminler içermektedir.
Kefirle birlikte vücuda alınan yararlı bakteriler, bağırsaklara yerleşerek, buradaki mikroflorayı düzenlemekte ve ürettikleri anti bakteriyel maddelerle (laktik asit, asetik asit gibi) hastalık yapıcı bakterilerin üremesini engellemektedir.

  • Kefir güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Kefir antioksidan özelliğinden dolayı  karsinojen maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Kansere karşı koruma sağlar. Özellikle mevsim geçişlerinde kefir  tüketimi önerilmektedir. Bağışıklık sistemini güçlendirir, hastalıklara karşı koruma sağlar.
    Kefir, antimikrobiyel ve antikarsinojenik etkisinin yanı sıra değişik beslenme ve büyüme faktörlerini içermesi bakımından 3 yaş üzeri tüm yaş gurupları için tüketimi uygundur. 3 yaşın üzeri her birey rahatlıkla kefir tüketebilir.
    Kefir tüketimiyle kilo verme hızının artırılması mümkündür. Kefir metabolizmayı hızlandırarak kilo verme sürecinde yardımcıdır.
  • Kefir kolesterol dengeleyici bileşenler içerir.Kefir tüketimi, bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine, şişkinliğin azaltılmasına ve daha sağlıklı bir sindirim sistemi sağlanmasına yardımcı olmaktadır. Laktoz hassasiyeti olan bireyler rahatlıkla tüketebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir