Diyette Patates Yemeği Yenir mi? Patates kilo aldırır mı?

diyette patates yemegi

Sizler de benim gibi patates sevenlerden misiniz? Patates hem uygun fiyatlı, hem besleyici hem de onlarca farklı tarifte sevilerek kullanılan besleyici değeri yüksek bir sebzedir. Patates dünyadaki karbonhidrat kaynakları arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Patates dünya genelinde en çok tüketilen besin kaynaklarından birisidir. Kutuplar dışında dünyanın her bölgesinde yetiştirilebilen patates hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından sevilerek tüketilmektedir.

Patatesin dünya genelinde bu kadar çok tüketilmesinin en yaygın sebebi çeşitli mineraller ve vitaminler bakımından zengin içeriğinin olmasıdır. 100g patates ortalama  76 – 80 kalori içermektedir.   Potasyum, fosfor, B gurubu vitaminleri ve C vitamini açısından oldukça zengindir. Kalp ve damar sağlığının korunmasına, sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcıdır.

Depolanması diğer taze sebze ve meyvelere nazaran daha kolay olduğundan daha önceki dönemlerde  taze meyve ve sebzeye ulaşamayan uzun yola çıkan gemiciler C vitamini ihtiyacını patates tüketimiyle sağlamaktaydılar.

Haşlanmış Patates Zayıflatır mı?

Her türlü besin gurubunun ve besinlerin tüketiminde porsiyon kontrolü çok önemlidir. Patatesin sağlık açışından pek çok faydalarının olması patatesi sınırsız tüketebileceğimiz anlamına gelmemektedir.

1 orta boy patates ortalama 1-2 ince dilim ekmek kadar karbonhidrat içermektedir. Lif içeriği düşük; nişasta içeriği fazla olduğundan şeker hastalarında tüketimi kısıtlanmalıdır.

Pişirme yöntemi olarak haşlama, sulu yemek veya fırında tercih edilmelidir.

Kızartma yöntemi her besinde olduğu gibi patateste de besin öğesi kayıplarına sebep olmaktadır. Aynı zamanda yanmış yağ tüketimi kansere yakalanma riskini artırmaktadır.

Diyet yaparken patates tüketilebilir.Diyet yaparken pişirme yöntemlerine ve porsiyona dikkat edildiği müddetçe patates tüketiminin hiçbir sakıncası yoktur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir